Gül Şerbeti

Gül Şerbeti "Fazile Paksoy"

Tarlada, bahçede ne kadar kocayan gül varsa toplayıp biriktiriyorum bir haftadır. Bugün de toplayınca şerbet, gül suyu ve reçel yapacak kadar oldu. İlk topladıklarımla gül şerbeti yaptım. Bugün kahveden..

Bahar Salataları Nasıl Yapılır?

Bahar Salataları Nasıl Yapılır? "Fazile Paksoy"

Yağmurla yıkanan ağaçlar, pırıl pırıl olmuş, otlar sebzeler, ekinler boy vermiş. En çokta baklalar boylanmış. Toplamak istedik üstlerinde bakla yok denecek kadar az. Annem iştaha..

Kıyma Lahana Turşusu ve Portakallı Zyt. Lahana...

Kıyma Lahana Turşusu ve Portakallı Zyt. Lahana...

Urlanın merkezinde ve benimde işyerimin karşısında salı günleri üretici pazarı kuruluyor. Gerçek üretici ve mevsiminde ilçemizin köylerinde, tarlalarında ve dağlarında yetişen tazecik..

Portakal Tatlısı Nasıl Yapılır?

Portakal Tatlısı Nasıl Yapılır?

3 ayrı cins portakal yapıyor. Yetiştirenleri rahmetle anarım her zaman. Bu sene kuyumuz erken kuruduğu için yeterince sulayamadık. Zaten küçük olan cinsi çok daha küçük yaptı ve kabukları bir yanlarından...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm Eriği Reçeli

Fazile Paksoy- Taze taze yerdik konu komşu ile birlikte. Şimdiler de pazarlarda ve manavlarda çok, mürdüm deniyor adına. Bende bir kaç yıldır toplayıp reçel yapıyorum. Kolay bir tarif, yapanlar bilenler vardır..

Yemişli Ekmek

Yemişli Ekmek

Çaput bağlanan kökten koparılmaz kesinlikle. Günden geceye, geceden sabaha salatalıklar, acurlar büyür yavaş yavaş. Soframız çeşitlenir, şenlenir. Biberler, patlıcanlar dökmeye başlar birer..

Bayram Hazırlıklarından

Bayram Hazırlıklarından "Gül Reçeli" ve "Güllü Lokum"

Kokuları ve güzellikleri muhteşem ve anlatılamaz.Bir haftadır kocamış olanların yapraklarını toplayıp ağzı sıkıca kapanan bir kapta buzdolabında biriktiyorum. Bugün reçel..

Pırasalı Arnavut Böreği

Pırasalı Arnavut Böreği

Bu börek için bir hayli çok pırasa fidanı dikmek gerekiyor. Arnavutların pırasayı çok sevdiklerini de o yıllarda öğrendim. Ve Arnavutların karınlarını tıka basa doyurduktan sonra, sofraya tatlı bile...

Geleneksel Bayram Tatlılarından

Geleneksel Bayram Tatlılarından "Kalbura Basma"

Çocukluğumdaki bayramlarda tatlılar 1-2 gün önceden hazırlanırdı. Sabah erkenden kalkardı rahmetli anneannem. Bayram sabahları uyunmaz derdi ve hepimizi uyandırır...

Peynirli Girit Kabağı Dolması

Peynirli Girit Kabağı Dolması

Büyüklerim Kara kabak derlerdi uzun ve dışı koyu yeşil olan kabakla yaparlardı.Ben yuvarlak girit kabağıyla yaptım.Umarım sizlerde yapar ve beğenirsiniz. Kabaklarımızı oymakla başlıyoruz yemeğimizi..

Fazile Paksoy Kimdir?

Fazile Paksoy Kimdir?

Zamanında yetişen, kendi tarlamızdan taze taze topladığımız sebzeler, meyveler, kendi zeytinyağımız, doğanın bizlere sunduğu otlar ve yine kendi hayvanlarımızın sütleriyle hazırladığım yiyecek..

En İyi Lezzetlerden Sabah Papara & Akşam Papara

En İyi Lezzetlerden Sabah Papara & Akşam Papara

Sabah Paparası İçin Kullanılan Malzemelerimiz, Akşam Paparası İçin Kullanılan Malzemeler. Doğranan ekmeklerin üzerine ağız tadınıza göre tuzlanmış sıcak süt..

En İyi Sakatat Yemeklerinden Ciğer Sarma Nasıl Yapılır?

En İyi Sakatat Yemeklerinden Ciğer Sarma Nasıl Yapılır?

Bu güne kadar evinizde Ciğer Sarma yaptını zmı? Evde Ciğer Sarma yapabilmek için yöresel lezzet taşıyıcılarımızdan Fazile Paksoy'un mutfak tecrübe..

Labada Çorbası Nasıl Yapılır?

Labada Çorbası Nasıl Yapılır?

Et suyu da ekleyebilirsiniz. O günün şartlarında şimdiki parçalayıcılar olmadığı için kıyma yöntemini kullanıyorlar 'mış. Parçalayıcıda kullanabilir -siniz. Ben bir kez denedim..

Yöresel Kabak Tatlısı...

Yöresel Kabak Tatlısı...

Türk aşçı haberleri olarak takip ettiğimiz en tecrübeli yöresel lezzet taşıyıcılarımızdan "Fazile Paksoy" un kaleminden bu gün sizlere "Kabak Tatlısı" tarifinin özel bir çeşidini paylaşmak..